Kärnteam

Kajsa Igelström

Kajsa Igelström

Kajsa

Biträdande Universitetslektor

Kajsa Igelström har just flyttat hem till Sverige för att starta sin egen forskningsgrupp (se officiell sida). Vid sidan av forskningen är hon engagerad i en aktiv dialog med många autistiska personer genom projektet Extraordinary Brains. Hennes personliga erfarenheter av autism ger en naturlig samhörighet med målgruppen.

Maria Strömberg

Maria Strömberg

Maria

Forskningsingenjör

Maria Strömberg arbetar med forskning i Kajsas labb i Linköping, men var redan innan dess med i Extraordinary Brains som rådgivare och skribent. Maria har en bakgrund som ingenjör och pedagog, men har nyligen växlat spår i livet. Nu vill hon arbeta för ökad kunskap om ADHD och autism, funktionsvarianter som hon har egna erfarenheter av.

SaraAsadi.jpg

Sara

Sommarstudent

Sara Asadi läser femte året på läkarprogrammet i Linköping. Under sommaren forskar hon på hur vi kan få bättre vård och forskning för transpersoner. Sara är särskilt intresserad av hur vården kan utvecklas och göras mer inkluderande för alla. Hon har tidigare gjort en intervjustudie på Victoria University of Wellington, med målet att utveckla den könsbekräftande vården i Nya Zeeland.

 
Lina Liman

Lina Liman

Lina

Författare

Lina Liman är en begåvad journalist och författare, som själv lever med autism. Hon har nyligen publicerat den uppmärksammade självbiografiska boken Konsten att fejka arabiska, och har intervjuats i många sammanhang (bland annat TV4 Nyhetsmorgon). Se hennes egen hemsida för mer information!

Heléne Stern

Heléne Stern

Heléne

Klinisk neuropsykolog

Heléne Stern är en erfaren psykolog med specialisering i klinisk neuropsykologi. Hon har mycket erfarenhet av autism hos både vuxna och barn, och driver en privat klinik i Linköping där hon utreder och behandlar många autistiska personer. Kvinnor och flickor med autism är något hon brinner för, vilket passar perfekt ihop med projektets fokus. Heléne medverkar i en studie om repetitiva beteenden hos kvinnor med autism. 

maggie.jpg

Maggie

Samarbetspartner

Maggie Peksok har en kandidatexamen från Princeton University och vill studera till läkare. Genom sin egen erfarenhet av ADHD vet hon att det går att lyckas om man får rätt stöd och hittar kreativa lösningar. Maggie strävar efter en karriär som låter henne hjälpa människor att maximera sina färdigheter och navigera den neurotypiska världen. På fritiden tycker Maggie om att vandra, klättra, skriva och skapa bildkonst. 

 
joost.jpg

Joost

Forskare

Joost Wiskerke är forskare och var med och startade Extraordinary Brains. Han arbetar på Linköpings Universitet efter framgångsrik disputation i Amsterdam och postdoktorsvistelser vid Princetons och Rutgers Universitet i USA. Joost studerar kognition och planerar för en spännande framtid inom neurovetenskap. Han bidrar regelbundet med sin expertis inom impulsivitet, vanebildning och generell kognitiv funktion.

jenny.jpg

Jennifer

Samarbetspartner

Jennifer Smuda är doktorand vid Max Planck Institute for Biological Cybernetics i Tyskland. Hon medverkar i Extraordinary Brains för att hjälpa till med webbmaterial och samhällsdialog. Jennifers egen forskning handlar om hur känslor regleras i hjärnan. Genom sin medverkan i Extraordinary Brains hoppas Jennifer bidra till att alla som behöver stöd ska kunna få det. 

Abby.png

Abby

Samarbetspartner

Abby Zoline är en utbildad konstnär och skulptör som har en kandidatexamen från the Slade School of Fine Art i London. Hon har ett stort intresse av hjärnan, speciellt dess roll i tidig utveckling, förlossningsupplevelser och amning. Abby har också designat vår logotyp och är vår interna Expert i Sociala Medier. 

Ella.png

Ella

Klinisk neuropsykolog

Ella Pecsok är en klinisk neuropsykolog med över trettio års erfarenhet. Hon har medverkat i WADA-tester (test av minnes- och språkfunktion under hjärnkirurgi), agerat som expertvittne i rättsfall, och har hjälpt tusentals patienter under sin karriär. Forskning ligger henne varmt om hjärtat, så hon är glad över att kunna hjälpa oss med sin kliniska expertis i våra studier.

 

Samarbetspartners i samhället

 • Agneta Björck, utbildningsansvarig på Östgöta Care och aktuell med kampanjen “Rör inte min keps!”

 • Håkan Odeberg, psykiatriker, Nyköping

Akademiska samarbetspartners

 • Taylor Webb, Princeton University

 • Mark Pinsk, Princeton University

 • Per Gustafsson, Linköpings universitet

Rådgivare

 • Katherine Lawrence, Exeter, UK

 • Cori Frazer, Pittsburgh, PA, USA

 • Delaine Swearman, Pittsburgh, PA, USA

 • Emmy Lindström, Stockholm, Sweden

 • Jennifer Felden, USA

 • Tove Carlqvist, Örebro, Sweden