VÅRT team

 
kajsa.jpg

DR. KAJSA IGELSTRÖM 

Biträdande Universitetslektor, Linköpings Universitet

Kajsa har avslutat sitt arbete som forskare (postdoktor) vid Princeton University med Prof Graziano, för att flytta hem till Sverige för att starta sin egen forskningsgrupp. Förutom att studera hjärnfunktion genom hjärnavbildningstekniker och onlinestudier, är Kajsa engagerad i en aktiv dialog med många autistiska personer. Hennes personliga erfarenheter av autism ger en naturlig samhörighet med målgruppen.

 
 
Maria.jpg

MARIA STRÖMBERG 

Bloggskribent och labbmedlem

Maria är den första medlemmen i det nya labbet i Linköping, och arbetar med samhällsdialog och skrivande. Maria har en bakgrund som ingenjör och pedagog. Hon har bl a jobbat som lärare, projektledare, samt med förbättring av produkter och arbetsprocesser, främst inom medicinteknik. Nu funderar Maria på att växla spår i livet och börja arbeta för ökad kunskap om ADHD och autism, funktionsvarianter som hon har egna erfarenheter av.  

 
 
joost.jpg

DR. JOOST WISKERKE

Vetenskapligt samarbete

Joost är forskare och en kärnmedlem i Extraordinary Brains. Han arbetar på Linköpings Universitet efter framgångsrik disputation i Amsterdam och postdoktorsvistelser vid Princetons och Rutgers Universitet i USA. Joost studerar kognition och planerar för en spännande framtid inom neurovetenskap. Hans forskningsområden är väldigt relevanta för autism och ADHD, so han bidrar regelbundet med sin expertis inom impulsivitet, vanebildning och generell kognitiv funktion. Read more about Joost here.

 
 
jenny.jpg

JENNIFER SMUDA

Översättning och organisering

Jennifer är doktorand vid Max Planck Institute for Biological Cybernetics i Tyskland. Hon medverkar i Extraordinary Brains för att hjälpa till med webbmaterial och samhällsdialog. Jennifer översätter bl a vår hemsida till tyska, och administrerar den tyska plattformen. Hennes egen forskning handlar om hur känslor regleras i hjärnan. Genom sin medverkan i Extraordinary Brains hoppas Jennifer bidra till att alla som behöver stöd ska kunna få det. 

 
 
helene.png

HELÉNE STERN

Samarbetspartner och klinisk rådgivare

Heléne är en erfaren psykolog med specialisering i klinisk neuropsykologi. Hon har mycket erfarenhet av autism hos både vuxna och barn, och har just startat sin egen privata klinik i Linköping, där hon utreder och behandlar många autistiska personer. Kvinnor och flickor med autism är något hon brinner för, vilket passar perfekt ihop med vårt fokus i Extraordinary Brains. Heléne medverkar i en studie om repetitiva beteenden hos kvinnor med autism. 

 
 

Lina Liman

Samarbetspartner och författare

Lina är en begåvad journalist och författare, som lever med autism. Hon har nyligen publicerat den uppmärksammade självbiografiska boken Konsten att fejka arabiska, och har intervjuats i många sammanhang (bland annat TV4 Nyhetsmorgon). Hon ger föreläsningar för att sprida kunskap om autism. Vi är tacksamma att få samarbeta med Lina och få ta del av hennes erfarenheter och kunskap om autism. Se hennes egen hemsida!

 
 
taylor.jpg

Dr. Taylor Webb

Samarbetspartner i psykofysikstudier

Taylor disputerade nyligen vid Princeton Neuroscience Institute och har redan samarbetat med Kajsa i ett antal neurovetenskapliga studier. I sin egen forskning använder han funktionell magnetröntgen, transkraniell magnetstimulering av hjärnan, och artificiella neuronnät. Hans mål är att förstå hur den mänskliga hjärnan kan uppnå abstrakt tänkande, inklusive dess förmåga att tänka på tänkandet självt. Taylor medverkar i Extraordinary Brains för att göra programmering för onlinestudier. 

 
 
maggie.jpg

Maggie Pecsok

Samarbetspartner och bloggskribent

Maggie har just tagit sin kandidatexamen på Princeton University. Genom sin egen erfarenhet av ADHD vet hon att det går att lyckas om man får rätt stöd och hittar kreativa lösningar. Maggie hoppas nu studera utomlands och fortsätta sin forskning. Hon strävar efter en serviceorienterad karriär, för att hjälpa människor att maximera sina färdigheter och navigera den neurotypiska världen. På fritiden tycker Maggie om att vandra, klättra, skriva och skapa bildkonst. 

 
 
Abby.png

Abby Zoline

Samarbetspartner

Abby är en utbildad konstnär och skulptör som tog sin kandidatexamen från the Slade School of Fine Art i London. Hon har ett stort intresse av hjärnan, speciellt dess roll i tidig utveckling, förlossningsupplevelser och amning. Hon har arbetat som en doula och arbetar nu med oss i en studie om autistiska kvinnors förlossningsupplevelser i sjukhusmiljön. Abby har också designat vår logotyp och är vår interna Expert i Sociala Medier. 

 
 
Aron.jpg

Aron Igelström

Teknisk och kreativ support

Aron är ingenjör, uppfinnare, programmerare och problemlösare. Han har arbetat inom processutveckling, förbättring av arbetsflöden, kundsupport/kundutbildning, utveckling av mjukvara och hårdvara, och många andra områden. Aron är Kajsas bror, och blev involverad i Extraordinary Brains genom att vara en sådan kronisk problemlösare att han började förbättra studierna så fort vi började prata om dem. Han löser våra problem och kritiserar och förbättrar våra studier. 

 
 
Ella.png

Dr. Ella Pecsok

Klinisk neuropsykolog

Ella är en klinisk neuropsykolog med över trettio års erfarenhet. Hon har medverkat i WADA-tester (test av minnes- och språkfunktion under hjärnkirurgi), agerat som expertvittne i rättsfall, och har hjälpt tusentals patienter under sin karriär. Forskning ligger henne varmt om hjärtat, så hon är glad över att kunna hjälpa oss med sin kliniska expertis i våra studier. 

 
 

Rådgivande kommitté (autism, ADHD, transgender)