Hur kan vård och forskning möta transpersoners behov?

Sara Asadi och Kajsa Igelström

(Vi använder termen transperson som ett paraplybegrepp för alla vars könsidentitet på något sätt skiljer sig från det kön som tilldelats vid födseln.)

Sökes: Transpersoner över 18 år
Plats: Online
Tid: Stänger 30 november, 2019
Tidsåtgång: 15-30 min

Alla frågor är frivilliga och du kan avbryta när du vill genom att stänga webbläsaren. Enkäten tar cirka 15-30 minuter att svara på, men tiden kan variera beroende på hur mycket du skriver i de frivilliga textrutorna.

Vilka är vi?

sara.jpg

Jag som utför detta forskningsprojekt heter Sara Asadi och läser mitt femte år på läkarprogrammet i Linköping. Jag är särskilt intresserad av hur vi inom vården kan bli bättre, allt ifrån hur vi kan ha det bästa bemötandet till hur vi utvecklar våra behandlingar. Jag har tidigare gjort en intervjustudie vid Victoria University of Wellington, i Nya Zeeland med målet att utveckla den könsbekräftande vården i Nya Zeeland.

Ansvarig forskare är Kajsa Igelström vid Institutionen för Klinisk och Experimentell Medicin, Linköpings Universitet. Projektet är ett samarbete med Åsa Kastbom, som är specialist i psykiatri och har ett stort intresse för transpersoners mående.

Kontakt

Vid frågor eller kommentarer, vänligen kontakta Sara på: saras095@student.liu.se